مدیرکل دامپزشکی استان
کاهش 36 درصدی تلفات مرغ گوشتی در استان قم
دکتر مهدی رفیعی محمدی: با توجه به واکسیناسیون طیور و همچنین اعمال نظارتهای بهداشتی مناسب، تلفات مرغ گوشتی در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۶ درصد کاهش یافته است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قم ، دکتر مهدی رفیعی محمدی ، مدیرکل دامپزشکی استان قم روز سه شنبه هشتم مهرماه 1399 در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری ایرنا اعلام کرد: با توجه به واکسیناسیون طیور و همچنین اعمال نظارتهای بهداشتی مناسب، تلفات مرغ گوشتی در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۶ درصد کاهش یافته است.
وی افزود: در نیمه نخست امسال، ۱۳۶ میلیون دز انواع واکسن طیور در مرغداریها بهصورت تزریق، تلقیح و یا آشامیدنی استفاده شده که نسبت به سال گذشته هفت درصد افزایش یافته است.
دکتر مهدی رفیعی محمدی در ادامه عنوان کرد: امسال در ۲ مرحله واکسیناسیون طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل انجام شد که این اقدام نقش قابلتوجهی در کاهش بیماری در صنعت مرغداری داشت. وی گفت: واکسیناسیون طیور روستایی علیه نیوکاسل با هماهنگی اتحادیه مرغداران در تمام روستاها انجام شده که نقش بسزایی در کاهش تلفات و ایجاد ایمنی در مرغداریها داشته است.
مدیرکل دامپزشکی استان قم خاطرنشان کرد: میزان تلفات مرغ گوشتی در نیمه نخست امسال نسبت به پارسال ۳۶ درصد، در مرغداریهای تخمگذار ۳۱ درصد و در مرغداریهای پرورشی پولت(جوجه مرغ تخمگذار) ۸۱ درصد کاهشیافته است.
دکتر مهدی رفیعی محمدی تصریح کرد: کاهش تلفات باعث افزایش بهرهوری در تولید و کاهش میزان خسارت میشود و هر چه مرغداریها شرایط بهداشتی را بیشتر رعایت کنند، تلفات کمتری در طیور خواهیم داشت.
قم چهارمین استان کشور ازنظر تراکم مرغداریهای فعال است، این استان رشد قابل توجهی در صنعت طیور دارد و بهطور میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تامین میکند. همچنین هر ساله در قم حدود ۷۰ هزار تن تخممرغ و ۴۰ هزار تن گوشت مرغ تولید میشود که بخشی از آن به سایر استانها صادر میشود.
نظر دهید