• 1398/08/27 - 12:09
  • تعداد بازدید : 725
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
سرپرست روابط عمومی

پایان عملیات طرح واکسیناسیون طیور روستایی استان قم علیه بیماری نیوکاسل با مایه کوبی 176000 قطعه طیور

اقای دکتر حیدری مسئول بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی استان قم اعلام نمود : طرح ملی واکسیناسیون طیور بومی استان قم که به منظور مقابله با بیماری نیوکاسل در روستاهای قم که از تاریخ 11/08/98 شروع شده بود به مدت دوهفته با استفاده ازتوان 6 اکیپ دامپزشکی و با همکاری اتحادیه مرغداران استان قم و بخشداریها و دهیاری ها انجام و به اتمام رسید

 

 پایان عملیات طرح واکسیناسیون طیور روستایی استان قم علیه بیماری نیوکاسل با مایه کوبی 176000 قطعه طیور

 

اقای دکتر حیدری  مسئول بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی استان قم اعلام نمود :

طرح ملی واکسیناسیون طیور بومی استان قم  که به منظور مقابله با بیماری نیوکاسل در روستاهای قم  که از تاریخ 11/08/98   شروع شده بود به مدت  دوهفته با استفاده ازتوان 6  اکیپ دامپزشکی و با همکاری اتحادیه مرغداران استان قم و بخشداریها و دهیاری ها انجام و به اتمام رسید . در این طرح که  بصورت رایگان و با پوشش  کامل در تمامی مناطق روستایی استان اجرا شد بیش از 176000 قطعه  انواع طیور واکسینه شدند.  حجم طیور مایه کوبی شده در بخش کهک : 24000 قطعه در بخش جعفریه :    35000   قطعه در بخش خلجستان :   23800  قطعه در بخش سلفچگان : 33200    قطعه در بخش مرکزی :  60000   قطعه انواع طیور تحت پوشش مایه کوبی قرار گرفتند . در مجموع  حجم عملیات واکسیناسیون   46%    بیشتر از حجم عملیات پیش بینی شده بوده است.

بیماری نیوکاسل یکی از بیماری های واگیر و ویروسی طیور می باشد که انواع طیور را می تواند بیمار نماید و با با تحت تاثیر قرار دادن دستگاه گوارشی ، عصبی و تنفسی  می تواند باعث تلف شدن طیور مبتلا گردد و   مهمترین راه پیشگیری از بیماری  رعایت اصول بهداشتی قرنطینه ای و واکسیناسیون می باشد . در طیور صنعتی واکسن های مختلف نیوکاسل به روش های قطره چشمی ، خوراکی و تزریقی تحت نظارت دامپزشک مجاز و در زمان های مناسب مورد استفاده قرار می گیرد . برای طیور روستایی نیز واکسن های جدید مورد استفاده که خوراکی می باشد توصیه شده است . واکسیناسیون طیور روستایی  نقش بسزایی در ایجاد ایمنی بر علیه بیماری نیوکاسل و پیشگیری از بروز آن و کاهش تلفات طیور روستایی و  کاهش ریسک انتقال بیماری به واحد های صنعتی را در بر خواهد داشت.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,قم,جعفرآباد,کهک,خلجستان,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 246051
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه