نتایج آزمایش های حاصله نشان از سلامت شیر های تولیدی استان قم دارد.
شیر های تولیدی استان در سنوات گذشته از نظر میزان وجود آفلاتوکسین مورد پایش قرار گرفتند که نتایج آزمایش های حاصله نشان از سلامت شیر های تولیدی استان دارد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قم :دکترمرعشیان رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی استان گفت :به منظور بهبود كیفیت شیر و حفظ سلامت مصرف كنندگان و ارتقاء بهداشت و سلامت عمومی ، اداره كل دامپزشكی استان قم، برنامه ریزی و اجرای سالانه كنترل و نظارت بر شیر خام را در برنامه کاری خود قرار می دهد. و با برنامه ریزی مدون و به صورت دوره ای اقدام به نمونه برداری از واحد های پرورش گاو شیری، مراکز جمع آوری شیر خام و کارخانجات لبنی می نماید و کنترل بهداشتی شیر خام با بررسی میزان بار میکروبی، میزان سلول های سوماتیک، شناسایی باقی مانده آنتی بیوتیکی و همچنین شناسایی تقلبات احتمالی موجود در شیر صورت می پذیرد.
در همین خصوص در سال 97 تعداد 181 نمونه از شیر های ارسالی به مراکز جمع آوری شیر خام و کارخانجات تولید لبنیات استان اخذ و در مجموع تعداد 1482 واحد آزمایش از نظر بار میکروبی، باقیمانده انتی بیوتیک و شناسایی تقلبات احتمالی بر روی این نمونه ها انجام شد.
وی یادآورشد . شیر های تولیدی استان در سنوات گذشته از نظر میزان وجود آفلاتوکسین مورد پایش قرار گرفتند که نتایج آزمایش های حاصله نشان از سلامت شیر های تولیدی استان دارد.
لازم به ذکر است علاوه بر کنترل شیر های ارسالی به مراکز جمع آوری شیر خام، کلیه واحد های پرورش گاو شیری استان تحت نظارت این اداره کل بوده و از نظر بیماری های عفونی علی الخصوص بیماری های مشترک انسان و دام و به طور ویژه از نظر دو بیماری سل و بروسلوز مورد پایش دوره ای قرار می گیرند؛ تا کانون های احتمالی این بیماری ها شناسایی شده و دامهای مذکور از چرخه مصرف انسانی خارج گردند. در همین راستا در سال 97 تعداد 53 راس دام راکتور سل و تعداد 18 راس دام راکتور بروسلوز شناسایی شدند و تحت نظارت بهداشتی اداره کل دامپزشکی اقدام لازم بر روی آنها صورت پذیرفت.
دکتر مرعشیان در پایان از کلیه شهروندان محترم درخواست کرد صرفاً از شیر های پاستوریزه که تحت نظارت سازمان های نظارتی مرتبط با بهداشت مواد غذایی تولید می گردند استفاده نمایند و از مصرف شیر های فله و بدون هویت خودداری نمایند.
نظر دهید