سه شنبه 27 خرداد 1404

flag
  • 1402/02/17 - 11:23
  • تعداد بازدید : 101
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

شروع طرح کنترل بهداشتی و ارتقای کیفیت بهداشتی شیر خام در سال 1402

        به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استا قم ، دکتر سید محمد رضا مرعشیان مسئول اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل گفت : در راستای کنترل بهداشتی و ارتقای کیفت بهداشتی شیر خام تولیدی در دامداری های گاو شیری سطح استان ،  در سال 1402 همچون  سنوات گذشته ، طرح پایش و نمونه برداری از گاوداری ها و مراکز جمع آوری شیر خام استان در دستور کار این اداره کل قرارگرفت.

       مرعشیان افزود : در این خصوص با هماهنگی های بین بخشی صورت گرفته و تامین تجهیزات لازم ، از تاریخ 10 اردیبهشت 1402 ، پایش بهداشتی شیر خام تولیدی استان با نمونه برداری از واحد های پرورش گاو شیری و مراکز جمع آوری شیر خام  شروع شده و نمونه های اخذ شده به منظور شناسایی تقلبات مرسوم در صنعت شیر، وجود باقیمانده های آنتی بیوتیکی ، میزان آفلاتوکسین  و میزان بارمیکروبی به آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی استان قم ارجاع می گردد. 

      وی اضافه کرد : همزمان با نمونه برداری از واحد های مذکور ، آموزش چهره به چهره دامداران و ارائه برنامه های بهداشتی ترویجی برای ارتقای دانش دامداران نیز از برنامه های سال جاری این اداره کل خواهد بود.

       در این راستا سرکار خانم مهندس ایرانی کارشناس مسئول آزمایشگاه مرکزی افزود : در طرح پایش شیر خام در آزمایشگاه مرکزی ، پس از کنترل زنجیره سرد ، نمونه ها در شرایط استریل تقسیم بندی و به بخش های مختلف آزمایشگاه منتقل مشود.

     ایرانی در انتها گفت : آزمایشات میکروبی در محیط های کشت اختصاصی شیر ، باقیمانده دارویی به روشtwin sensor، تقلبات شیر با استفاده از روش های شیمیایی و آفلاتوکسین نیز با استفاده از روش الایزا مورد بررسی و آزمون قرار می گیرد.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 301126
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور