یکشنبه 31 خرداد 1405

flag
  • 1393/06/16 - 12:00
  • تعداد بازدید : 14
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

ساخت ضریح حرمین عسکریین در قم پایان یافت

 این روزها اگر به کارگاه ساخت ضریح عسکرین سری بزنید، ضریح شش گوشه، درهای طلاکاری شده و چهار صندوق که درون ضریح قرار خواهد گرفت را خواهید دید که انتظار زمانی را می‌کشند که امنیت در عراق برقرار شده و در حرم عسکرین نصب شوند.


مردم قم هنوز خاطرات ساخت ضریح امام حسین(ع) را فراموش نکردند. خاطرات کاروانی که از قم به سوی کربلا به راه افتاد و دل‌های بسیاری را با خود برد. حالا این روزها در همین شهر و با دست هنرمندان این مرز و بوم یک بار دیگر یادگار ارزشمندی ساخته شد تا شیعیان تمام جهان دل‌هایشان را به این ضریح شش گوشه گره زده و باز ارادت خود را به اهل بیت(ع) پیامبر ابراز کنند.  


کارگاه ساخت ضریح امامین عسکریین در سال 89 در قم و زیر نظر  نماینده آیت‌الله سیستانی در ایران دایر شد.


طراحی این ضریح را «سید مهدی علمدار» از طراحان کشور بر عهده دارد و طراح چوب و سازه‌های آن نیز «سید مهدی دیدار» است.


«سید محمد حسینی موحد» از اساتید خوشنویسی کشور نیز کار خطاطی این ضریح منور را برعهده داشته است. خطاطی‌های ضریح جدید امام حسین(ع) نیز اثر اوست.



ضریح شش گوشه است و دارای نقوش زیبای مینا کاری شده. تلفیق رنگ‌های فیروزه‌ای، سبز، نقره‌ای و طلایی غوغایی از نور و زیبایی به پا کرده است. خوشنویسی هم که کار استاد بزرگ ایرانی است، زیبایی‌های آن را دوچندان کرده است.


درها هم باشکوه و استوار، با نقوشی از آیات قرآن و احادیث، آماده پذیرایی از زائران هستند. آیات قرآنی که بر ضریح نقش بسته هم چنان با درخشش فلزات قیمتی عجین شده که گویا از ازل اینگونه بوده است.


حجت‌الاسلام سید ابراهیم لاجوردی، مدیر این پروژه با اشاره به طراحی این ضریح به خبرنگار مهر گفت: شکل و شمایل کلی از نظر ابعاد شبیه همان ضریح قبلی است اما آن چیزی که تفاوت محسوسی دارد نمای جدید ضریح است که بر اساس مهندسی روز و طراحی هنرمندانه، هنرمندان متعهد و علاقه‌مند به ائمه معصومین(ع) ساخته شده است.


وی با اشاره به مواد به کار رفته در ساخت ضریح امامین عسکرین(ع) خاطرنشان کرد: چوب یکی از مهمترین موادی است که در ساخت این ضریح به کار گرفته شده است. چوبی که در ساخت این ضریح استفاده شده از مرغوب‌ترین چوب‌های موجود در بازار و از جنس ساج که عمر مفید 400 سال برآورد شده است.


70 کیلو طلا


مدیر پروژه ساخت حرمین عسکریین ادامه داد: نقره خالص درجه عالی موجود در بازار از دیگر موادی است که در ساخت این ضریح حدود چهار تن و نیم استفاده شده است. همچنین یک تن و صد کیلو گرم مس و 70 کیلو طلا نیز در ساخت این ضریح استفاده شده است.



قلم زنی و آبکاری با طلا اوج و فرودهای بسیار زیبایی به این ضریح داده و میناکاری و کار با چوب به آن جلوه‌ای چند برابری بخشیده است. سقف معرق کاری که با نقوش زیبا بیننده را به یاد باغ‌های بهشت می‌اندازد بر چهار یادمان سبز مقبره‌های پاک این ضریح سایه افکنده است.


یکی از مهمترین خصوصیت‌های این ضریح مقدس قرار گرفتن آن در محل تولد امام زمان(عج) یعنی خانه امام هادی (ع) و مکان عبادت ایشان است.


افزون بر ساخت ضریح، تعداد 12 در برای حرم عسکریین(ع) آماده شده است که 4 در از این درها برای درهای ورودی اصلی حرم ساخته شده‌اند و باقی درها، درهای میانی حرم هستند.


شش گوشه بهشت


در کارگاه ساخت، در کنار این ضریح، چهار صندوق زیبا خاتم‌کاری شده که عاج فیل هم در آن به کار رفته وجود دارد که به گفته مدیر پروژه در استان فارس تهیه شده است. گویا کار ساخت این ضریح نیز از ساختن همین صندوق‌های زیبا که قرار است داخل ضریح قرار بگیرد، شروع شده است.


راز شش گوشه بودن این ضریح هم به جای خود زیباست. به جز قبور مطرح امام هادی(ع) و امام عسکری(ع)، این ضریح قبور نرجس خاتون(س) مادر امام زمان(عج) و حکیمه خاتون(س) عمه ایشان را نیز در برگرفته است.


اطراف این ضریح که طواف می‌کنی، حضور امام زمان(عج) و نگاه ایشان را حس می‌کنی. هنرمندان توانمند و عاشق ایرانی در ساخت این ضریح از هیچ چیز کم نگذاشته‌اند و باز اظهار ارادتی به ساحت اهل بیت(ع) را به نام مردم این مرز و بوم ماندگار کردند.


...........................


  • گروه خبری :
  • کد خبر : 175890
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور