• 1402/02/09 - 07:35
  • تعداد بازدید : 225
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تب کریمه کنگو تهدید خاموش - قسمت دوم

اما ، سئوال اینجاست ؛

با وجود اینکه بیماری مهلک و ویروسی تب کریمه کنگو ، حتی در سطح حیوانات کشتاری و مولد گوشت قرمز (نظیر : گاو ، گو.سفند ، بز و شترمرغ ) ، فاقد هرگونه علائم بالینی و علائم کالبدگشایی واضح می باشد ؛

  • علت تاکیدات دامپزشکی بر کشتار این حیوانات در کشتارگاه چیست ؟
  • آیا کشتار دام و خنک سازی آن تحت نظارت ناظرین دامپزشکی مستقر در کشتارگاهها ، تاثیری بر کاهش موارد انتشار ، انتقال و ابتلا به ویروس عامل بیماری تب کریمه کنگو خواهد داشت ؟
  • اصرار بر خنک سازی لاشه دام پس از کشتار و قبل از توزیع آن در مراکز عرضه گوشت ، منشاء ایجاد چه نوع تغییراتی در ساختار و ترکیب گوشت های حاصله می باشد ؛ که حتی برای سالمسازی گوشت ها و آلایش های خوراکی مربوط به دام های آلوده شده با باکتری عامل بیماری تب مالت نیز، از همین تکنیک استفاده می گردد ؟

این ها ، سئوالاتی است که عدم آگاهی نسبت به پاسخ آن ها ، همواره ذابحان ، قصابان و فروشندگان عمده گوشت را به مقاومت در برابر این تاکیدات واداشته است و متاسفانه در سالهای اخیر نیز، بدلیل وسعت یافتن کشتار سنتی دام و استقبال عامه مردم از گوشت های حاصل از این نوع کشتار (بدلیل مقرون به صرفه بودن قیمت آن) ، موجبات افزایش موارد ابتلای انسانی به این بیماریها و گسترش دامنه این تهدیدات خاموش در بین افراد مختلف جامعه فراهم نموده است !

این ها ، سئوالاتی است که در ادامه این مجموعه آموزشی به اجمال ، پاسخ داده خواهد شد .

همانطور که می دانید ؛ میکروب هایی که در ضمن اعمال کشتار ، از طریق پوست و مدفوع دام ، هوا ، لوازم کشتار و دست کارگران ، سطوح خارجی و حتی داخلی لاشه ها را آلوده ساخته اند ؛ در صورت مساعد شدن شرایط ، به سرعت تزاید یافته و در اثر شدت آلودگی و نفوذ به طبقات عمقی ، گوشت را غیرقابل مصرف می نماید .

- در این شرایط ، بدون شک نگهداری 24 ساعته لاشه دام پس از کشتار در دمای یخچال معمولی (و در دمای 0 تا 4 درجه ) ، ضمن تکمیل فرایند خونگیری ، و ممانعت از فعالیت این میکروب های تغییر دهنده طعم گوشت ، حتی فساد گوشت را نیز ، به تاخیر می اندازد.

- در این بین ، استراحت دادن دام قبل از کشتار ، استفاده از چاقوی تیز و شوک الکتریکی برای کاهش تقلای دام قبل از کشتار ، روبه قبله کشتار نمودن دام به جهت استفاده از اثر مغناطیسی زمین در تکمیل فرایند خونگیری لاشه ، در کنار نگهداری 24 ساعته لاشه دام پس از کشتار در دمای یخچال معمولی ، موجب تسریع در شروع و حتی کوتاه شدن مدت فرایند ریگورمورتیس یا جمود نعشی در سطح لاشه دام خواهد شد .

  • فرایندی که به طور طبیعی ، موجبات از بین رفت ویروس عامل بیماری تب کریمه کنگو و باکتری عامل بیماری تب مالت ، وارد شده در خون دام ، را فراهم می نماید .
  • ادامه در قسمت سوم ...
  • گروه خبری : هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 300644
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه