• 1401/06/12 - 13:39
  • تعداد بازدید : 323
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دوره آموزشی

برگزاری جلسه دو روزه آموزشی ضوابط فنی بهداشتی آنگارا (ویژه کلینیسین ها و مسئولین محترم فنی بهداشتی مرغداریها)

           به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قم : سرکار خانم فاطمه سیدابراهیمی کارشناس برنامه ریزی آموزش و تحقیقات اداره کل دامپزشکی گفت:با توجه به   دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور مبنی بر برگزاری جلسات آموزشی بیماری آنگارا، دوره دو روزه آشنایی با این بیماری با حضور کلینیسین ها و مسئولین محترم فنی بهداشتی مراکزمایه کوبی و  مسئولین محترم فنی بهداشتی مرغداری‌های گوشتی، پولت، تخمگذار و مادر در تاریخهای 1401/06/8،9 با  مشارکت و مساعدت اداره دامپزشکی شهرستان قم ،  اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور و با تدریس دکتر سید احمدرضا فاطمی ، متخصص بهداشت و بیماریهای طیور، مدرس مورد تائید سازمان دامپزشکی کشور و  کارشناس مبارزه با بیماریهای طیور برگزار گردید.

خانم سیده ابراهیمی در این خصوص عنوان کرد .  در ابتدا ی این دوره دکتر  سید احمدرضا فاطمی کارشناس مبارزه با بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم  به اهمیت این بیماری در صنعت طیور کشور اشاره کرد، سپس تشدید عملیات نظارتی در خصوص بیماری آنگارا، ضدعفونی کننده های موثر بر این عامل بیماری زا و الزام واکسیناسیون گله های مادر گوشتی مورد تاکید قرار گرفت. و در ادامه برنامه واکسیناسیون ابلاغی سازمان در خصوص گله های مادر گوشتی به همراه الزام اجرای برنامه در این گله ها در سن 12تا14هفتگی و 18تا 20 هفتگی و لزوم اجرای نوبت سوم واکسیناسیون در صورت تولک بری گله مادر گوشتی در زمان بازگشت از تولک و 4 تا 6 هفته پس از آن مفصلا تشریح گردید. سپس سایر برنامه های واکسیناسیون ابلاغی سازمان در خصوص گله های پولت، تخمگذار تجاری و مادر تخمگذار تجاری در صورت درخواست مرغدار اشاره گردید.

دکترسید احمد رضا  فاطمی در بخش بعدی از جلسات به نحوه برخورد با کانون آلوده بیماری آنگارا در شرایط متنوع پرداخته و پس از آن نحوه اعزام به کشتارگاه با درج ابتلا به بیماری آنگارا در گواهی حمل به کشتارگاه توسط مسئول محترم فنی بهداشتی جهت اجرا فرایند فنی بهداشتی قابل قبول جهت کشتار و پاکسازی (حذف اندرونه و کشتار در پایان خط کشتار) به همراه سایر اقدامات فنی بهداشتی اعم از ضدعفونی و... در مواردی که گله مبتلا به بیماری آنگارا امکان اعزام به کشتارگاه دارد تشریح گردید. در پایان نسبت به هشیاری تمامی مسئولین مراکز مایه کوبی و درمانگاهها و مسئولین فنی بهداشتی مرغداریها در صورت بروز هر گونه تلفات مشکوک و نمونه برداری مورد تاکید قرار گرفت

 

  • گروه خبری : آموزش و ترویج
  • کد خبر : 290053
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه