چهارشنبه 28 خرداد 1404

flag
  • 1399/12/24 - 12:07
  • تعداد بازدید : 89
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

الزامات و توصیه های بهداشتی جهت خرید ونگهداری ماهی قرمز

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قم  :  دکتر حسن توحیدی مهر کارشناس بررسی، مبارزه و مراقبت بیماریهای آبزیان دامپزشکی استان قم  ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان عزیز، با توجه به شیوع وپراکنش ویروس کرونا در کشور توصیه کرد، در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات ذیل توجه شود:خاطرنشان کرد . ویروس کرونای عامل بیماری کووید 19 در ماهیان بیماری زا نبوده و توصیه های بهداشتی صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی می باشد.  

توصیه های بهداشتی در خرید ماهی قرمز

-ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.

- مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی

اداره دامپزشکی می باشند.

- در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.

-حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود.

- از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود

-  در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کننده های مناسب اقدام گردد.

توصیه های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

- پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوندظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب-تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.

- با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل 24 ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.

- در صورت استفاده از آب شهری ، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.

- ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز )دهان گشاد( جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.

- میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می باشد.

- بهترین دمای آب نگهداری ماهی 22 تا 26 درجه سانتی گراد می باشد

- غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود.

- به منظور تعویض آب هر بار 25 % کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.

-در هنگام تعویض آب و ... نیازی به دستکاری ماهی نمی باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود.

- به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می توان از نمک به میزان 3% و یا سایر ضدعفونی کننده ها مانندپرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.

- در پایان نوروز، ماهی ها را در رودخانه ها و یا نهرها رها نکرده و در محل های تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی شود.

وی در پایان اضافه کرد .با توجه به اینکه جانورانی نظیر خزندگان، دوزیستان و حلزون ها می توانند بعنوان ناقل یا واسط بالقوه انواع عوامل بیماری زا برای انسان باشند، عرضه هر گونه موجود زنده غیر از ماهی قرمز گونه های  ممنوع می باشد.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 272364
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور