• 1402/08/01 - 10:48
  • تعداد بازدید : 446
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

اجرای کامل برنامه واکسیناسیون آنفلوانزای فوق حاد در پرندگان نقش جدی در مبارزه اختصاصی با بیماری دارد

جلسه هماهنگی انفلوانزا، بررسی وضعیت بیماریهای طیور استان قم و بازآموزی ضوابط فنی بهداشتی مرتبط با حضور کلینیسین‌ها و مسئولین مراکز مایه کوبی طیور استان قم در محل سالن جلسات اداره کل برگزار گردید.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قم، دکتر سید احمدرضا فاطمی مدرس سازمان دامپزشکی کشور در این جلسه به برنامه واکسیناسیون انفلوانزا فوق حاد طیور در گله های طیور نیمچه تخمگذار، تخمگذار، مادر، سایر ماکیان، پرندگان باغ‌های پرندگان و همچنین پرندگان آبزی، به عنوان مخزن بیماری و بوقلمون به عنوان حساس ترین گونه به بیماری پرداخت.

 

دکتر فاطمی ضمن بیان اهمیت تکرار واکسیناسیون انفلوانزا فوق حاد در طیور تخمگذار با سن بیش از 60 هفته افزود : در  طیور تخمگذار تولکی ، واکسیناسیون این طیف طیور نیز مورد تاکید ویژه است.

 

وی در ادامه ضمن اشاره به گزارشات سازمان دامپزشکی در خصوص موارد ابتلائات متنوع پستانداران در کشورهای اروپایی و امریکایی به بیماری انفلوانزا فوق حاد طیور اشاره کرد و گفت : ضرورت استفاده از راهکارهای محافظت کننده فردی در حوزه بهداشت عمومی جزء مواردی است که در مواجهه با آنفلوآنزای فوق حاد باید در نظر گرفت.

 

این متخصص بیماریهای طیور در ادامه مباحث مطرح شده در کلاس بازآموزی به علائم بالینی و کالبدگشایی، بالاخص علائم عصبی در حیات وحش و پرندگان آبزی اشاره کرد و سپس اختصاصا ضوابط فنی بهداشتی مرتبط نظیر لزوم نمونه برداری بافتی از ارگان های ریه، طحال، لوزه سکومی، مغز و نای در موارد مشکوک به بیماری انفلوانزا فوق حاد طیور را تشریح نمود. در بخش اصلی جلسه وضعیت سایر بیماری های طیور سطح استان مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفت و راهکارهای کنترلی و مبارزه ای تبیین گردید.  

 

در حاشیه این کلاس ایشان راهکارهای کنترلی بیماری‌هایی نظیر آنگارا، سالمونلا و مایکوپلاسما و لزوم واکسیناسیون به موقع را توضیح و به عنوان مثال لزوم حداقل سه نوبت واکسیناسیون آنگارا در گله های مادر گوشتی اشاره کرد و نسبت به روش واکسیناسیون سالمونلا و مایکوپلاسما در گله های مادر، ضوابط فنی بهداشتی را تشریح کرد.

 در انتها فاطمی ضمن تاکید به ارسال فوری و به موقع گزارشات بیماریهای گروه یک خصوصا در موارد احتمالی مشکوک به بیماری انفلوانزا فوق حاد طیور خاطر نشان کرد در صورت بروز موارد مشکوک به بیماری در اسرع وقت با شماره های 1512 و 36642789 و7-36123456 تماس حاصل نمایند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,قم,جعفرآباد,کهک,خلجستان
  • کد خبر : 309439
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه