توصیه های بهداشتی جهت خرید و نگهداری ماهی قرمز شب عید
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قم :دکتر محمد مهدی اسفیجانیان رئیس اداره مبارزه با بیماریهای ابزیان گفت، اداره کل دامپزشکی استان پیشاپیش ضمن تبریک سال نو و با توجه به علاقمندی مردم عزیز کشورمان به خرید ماهی قرمز جهت سفره هفت سین موارد ذیل را جهت رعایت بهداشت فردی و همچنین نگهداری این موجودات آبزی روح نواز و زیبا یادآور نمود.

نکات لازم در نگهداری ماهی قرمز
1. ماهی قرمز از مراکز معتبر و بهداشتی تهیه شود وحتی المقدور از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردان به دلیل امکان نگهداری ماهی در شرایط بهداشتی نامناسب خودداری شود.
2. از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر طبیعی، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
3- پولکها سالم و عاری از زخم باشد
4 – باله های شنا ایستاده و دم کشیده و تحرک خوبی داشته باشد
5 - ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
6- میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل دو لیتر می باشد.
7- بهترین دمای آب نگهداری ماهی 22 – 26 درجه سانتی گراد می باشد.
8- در صورت استفاده از آب شهری ، باید آب قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.
9- به منظور تعویض آب هر بار 50 % کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.
10 – تعویض آب حد اقل دوبار در هفته صورت گیرد
11 - غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود و یا از غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شود.
12 – غذای ماهی باید در جای خشک وخنک ودور از نور نگهداری گردد.
13–میزان غذادهی در روز دوبار بوده و میزان غذا به اندازه ای باشد که ظرف 1تا2 دقیقه مصرف گردد افزایش غذادهی سبب آلودگی آب شده وماهی در اثر افزایش مواد الی و دفعی مسموم می گردد
بهداشت و ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی قرمز :
1. در هنگام تعویض آب و .. .. نیازی به دستکاری ماهی نمی باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود و شستشوی کامل دست ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهی انجام شود.
2. به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می توان از نمک به میزان 3% و یا سایر ضدعفونی کننده ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.
3. آب تعویضی ماهی مستقیماً در چاه تخلیه نشود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.
4. در پایان نوروز ماهی ها را در رودخانه هاو یا نهرها رها نکرده و در محل های خاصی که شهرداری مشخص نموده است رهاسازی شود.
گونه های ممنوع !
عرضه هر گونه خزندگان، دوزیستان و حلزون ها مجاز نمی باشد و بعضی از گونه ها مانند لاک پشت سنگاپوری و یا مینیاتوری(گوش قرمز) به عنوان مخزن بیماری باکتریایی سالمونلوز است که باعث گاستروانتریت در انسان می شود عرضه این گونه ها ممنوع می باشدو از خرید آنها اکیدا خودداری گردد.
نظر دهید