• 1402/12/28 - 15:27
  • تعداد بازدید : 75
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

الزامات و توصیه های بهداشتی جهت خرید و نگهداری ماهی قرمز شب عید

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قم ،  دکتر محمد جمشیدی کارشناس بررسی، مبارزه و مراقبت بیماریهای آبزیان دامپزشکی استان قم  ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان عزیز توصیه هایی را در خصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز ارائه نمود .

* توصیه های بهداشتی در خرید ماهی قرمز

  1. -     ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.
  2. -     مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی می باشند.
  3. -     در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.
  4. -     حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود.
  5. -     از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود
  6. -     در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کننده های مناسب اقدام گردد.

توصیه های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

  1. -     پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوندظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیردآب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب-تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.
  2. -     با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل 24 ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.
  3. -     در صورت استفاده از آب شهری ، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.
  4. -     ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز )دهان گشادجهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
  5. -     میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می باشد.
  6. -     بهترین دمای آب نگهداری ماهی 22 تا 26 درجه سانتی گراد می باشد
  7. -     غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
  8. -     به منظور تعویض آب هر بار 25 % کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.
  9. -     در هنگام تعویض آب و ... نیازی به دستکاری ماهی نمی باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود.
  10. - به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می توان از نمک به میزان 3% و یا سایر ضدعفونی کننده ها مانندپرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.
  11. - در پایان نوروز، ماهی ها را در رودخانه ها و یا نهرها رها نکرده و در محل های تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی شود.

وی در پایان اضافه کرد با توجه به اینکه جانورانی نظیر خزندگان، دوزیستان و حلزون ها می توانند بعنوان ناقل یا واسط بالقوه انواع عوامل بیماری زا برای انسان باشند، عرضه هر گونه موجود زنده غیر از ماهی قرمز (در مراکز مجاز)  ممنوع می باشد.

  • گروه خبری : قم,جعفرآباد,کهک,آموزش و ترویج,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 316750
کلمات کلیدی
محمد زنگی

محمد زنگی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید