الگوی صحیح تهیه به همراه ویژگی های شیر خام سالم و بهداشتی

سلامت شیر به عواملی از جمله سلامت دام، جایگاه دام، روش دوشش شیر (با دست یا با ماشین) و ظروف حمل شیر بستگی دارد.

شیر در زمان خروج از پستان سالم معمولاً یا عاری و یا دارای حداقل میکروب­ های غیربیماری زا می‏ باشد.

شیرخام سالم و بهداشتی بصورت پاستوریزه و استریلیزه توسط کارخانجات معتبر و دارای پروانه بهداشتی تولید در بازار عرضه می شود و بطور کلی نباید شیرخام فله بدون بسته بندی بهداشتی را از فروشگاهها و لبنیاتی ها تهیه کرد.

شیر را در دمای یخچال نگهداری نمائید و توجه داشته باشید که تاریخ انقضاء مندرج در روی بسته بندی شیر خام مربوط به نگهداری قبل از باز نمودن و استفاده است و لازم است پس از باز نمودن محصول آن را در کوتاهترین زمان ممکن مصرف کنید. به تعبیر دیگر از نگهداری محصول باز شده به مدت طولانی اجتناب نمائید.

ویژگیهای ظاهری شیرخام سالم و بهداشتی:

رنگ طبیعی شیر خام سفید صدفی یا خام ه­ای و بعضی اوقات متمایل به زرد است.

رنگ صورتی ناشی از آلوده شدن شیر با خون است، رنگ کرم مایل به زردی ناشی از وجود آغوز یا دوشش دیر هنگام  است و رنگ آبی کم رنگ ناشی از تقلب افزودن آب به شیر است که در تمامی موارد غیر بهداشتی خواهد بود.

شیرخام باید دارای طعم و بو و مزه طبیعی مخصوص به خود بوده و عاری از هر گونه طعم و بو و مزه نامطبوع باشد.

طعم های نامطبوع حاصل از تغذیه مانند سیر، پیاز، چغندر، علف نامرغوب و بعضی گیاهان و ... می باشد. همچنین طعم پختگی ناشی از افزایش سولفیدهای فرار، طعم شوری ناشی از افزایش مقدار کلر و کاهش مقدار لاکتوز ناشی از ورم پستان و وجود آغوز، طعم تندی و پیه ناشی از تجزیه و اکسیداسیون چربی و طعم تلخی ناشی از مزه مالت تولید شده در اثر بعضی باکتری ها می باشد ، همچنین بو و طعم ترشیدگی و لخته شدن (بریدن) شیر، ناشی از نگهداری آن در شرایط نامناسب و فساد شیر است که باید از مصرف شیر با این خصوصیات اجتناب کرد.

 

لینک کوتاه