الگوی صحیح تهیه به همراه ویژگیهای گوشت قرمز سالم و بهداشتی

گوشت قرمز باید در کشتارگاه‌های مجاز تهیه شده و دارای مهر و یا لیبل دامپزشکی باشد. توجه داشته باشید از خرید گوشت فاقد مهر و یا لیبل بهداشتی دامپزشکی جداً ‌خودداری گردد.

گوشت مورد مصرف می­بایست از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه شود. به هیچ وجه از محل­ های کشتار غیر مجاز مانند حاشیه راه ­ها و اطراف شهرها خریداری نکنید.

گوشت چرخ کرده باید در حضور مشتری از لاشه مهر دار و در چرخ گوشتی که خالی و تمیز است، تهیه گردد.  بنابراین خرید گوشت چرخ کرده‌ای که قصابی‌ها از قبل چرخ کرده ­اند و یا دارای بسته‌بندی مناسب با مشخصات بهداشتی کامل نیستند، خودداری شود.

همچنین برای جلوگیری از ابتلاء‌ به بیماری تب کریمه کنگو گوشت دام تازه کشتار شده به مدت 24 ساعت در یخچال و در دمای 0-4 درجه نگهداری و سپس با دستکش تکه شده و منجمد یا  مصرف گردد.

ویژگیهای گوشت قرمز سالم و بهداشتی:

ظاهر گوشت نباید لزج، چسبنده و خیس باشد. همچنین خشک و یا چروکیده بودن گوشت از علائم نگهداری آن در شرایط نامناسب و غیربهداشتی است.

رنگ طبیعی گوشت با توجه به نوع دام کشتاری صورتی متمایل به قرمز است، هرگونه تغییر رنگ آن از قرمز به سبز، قهوه‌ای، خاکستری، سیاه و کپک‌زدگی از علائم فساد گوشت می‌باشد.

سطح خارجی گوشت باید بدون هرگونه تورم، خون­مردگی، خونریزی و دانه‌های غیرعادی باشد.

عضلات سفتی و قوام طبیعی داشته باشد و با فشار انگشت پس از برداشتن انگشت به حالت اولیه برگردد.

عرضه و نگهداری گوشت باید در داخل یخچال‌های ویترین‌دار صورت گیرد. گوشتی را که در خارج از یخچال نگهداری می‌شود نباید خریداری نمود.

در هنگام خرید گوشت، به نکات ذیل توجه گردد:

1-شل شدن بیش از اندازه، لزج و چسبناک بودن گوشت، نشانه خرابی آن است.

2-تغییر رنگ گوشت از رنگ طبیعی به سبز یا قهوه ­ای علامت فاسد شدن گوشت می باشد.

3- وجود لکه­ های کوچک سفید رنگ قارچی بر روی لاشه نیز نشانه فساد گوشت است.

4-ترشیدگی و تغییر طعم و مزه طبیعی گوشت، یک نشانه مشخص از فاسد شدن گوشت است.

5- خون­ مردگی، قارچ ­زدگی و وجود ذرات خارجی نباید در گوشت مشاهده شود.

6-ارگان­ هایی نظیر جگر نباید دچار تورم، نرمی،کیست، رنگ و بوی غیر طبیعی باشد.

7- گوشت نباید در خارج از مغازه آویزان شود و باید در یخچال با ظرفیت مناسب نگهداری شود.

8-گوشت بسته­ بندی شده با توجه به تاریخ مصرف مندرج بر روی آن قابل نگهداری و مصرف میباشد.

9-گوشت فاقد آثار سوختگی ناشی از پروسه انجماد باشد.

10- در داخل بسته گوشت منجمد نباید خون آبه یا آب یخ­ زده مشاهده شود.

11- گوشت منجمد باید تا زمان مصرف در فریزرهای با برودت منفی 18 درجه سانتیگراد نگهداری گردد.

12- نگهداری، فروش و مصرف هرگونه ضمائم غیر خوراکی مانند پستان، دنبلان، غدد لنفاوی و... ممنوع می­باشد.

13 - در زمان پختن گوشت، نباید بوی بد و نامطبوع استشمام شود.

عمر ماندگاری گوشت و آلایشات خوراکی دام:

گوشت گاو به صورت تازه که به صورت لاشه­ای در قصابی­ ها عرضه می­شود، 5 روز زمان ماندگاری دارد.

گوشت گاو به صورت تازه و  قطعه­ بندی شده، 3 روز و گوشت گاو به صورت منجمد، 12 ماه عمر ماندگاری دارند.

گوشت گوسفند به صورت تازه، 3 روز و به صورت منجمد، 9 ماه زمان مصرف دارند.

عمر ماندگاری گوشت چرخ کرده تازه 48 ساعت و گوشت چرخ کرده منجمد 3 ماه است. 

آلایشات خوراکی دام مثل دل و جگر به صورت تازه 48 ساعت و بصورت منجمد، 3 ماه تاریخ مصرف دارند.


 

لینک کوتاه