• 1401/02/31 - 13:14
  • تعداد بازدید : 312
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه جهت پیشگیری از ابتلا بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قم : دکتر مهدی رفیعی محمدی مدیر کل دامپزشکی استان قم در این خصوص گفت : بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو (CCHF) به عنوان یکی از بیماری های ویروسی قابل انتقال بین انسان و حیوان مطرح بوده و با توجه به مرگ و میر انسانی، مورد توجه بیشتری قرار دارد. بیماری در دام به جز تب مختصر فاقد علایم بالینی مشخص بوده لیکن تهدید جدی برای بهداشت عمومی و سلامت انسان ها می باشد.

این ویروس در حیوانات عمدتاً از طریق گزش کنه های آلوده و در انسان می تواند توسط گزش کنه های آلوده و یا از طریق له کردن آنها با دست برهنه و بدون پوشش، خون و ترشحات آلوده دام و ترشحات آلوده انسان بیمار به دیگر انسان های در تماس منتقل شود.

یکی از مهمترین راه های پیشگیری از بیماری، جلوگیری از کشتار غیر مجاز دام می باشد. دام های کشتاری می بایست در کشتارگاه های مجاز تحت نظارت دامپزشکی کشتار شوند. اجرای طرح پیش سرد لاشه مهمترین اقدام در خصوص پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می باشد که از دی ماه  سال گذشته در استان قم کلیه لاشه های دام در دمای 4 درجه سانتیگراد در سردخانه های کشتارگاه 24 ساعت نگهداری شده و روز بعد وارد بازار می شود که این امر نقش مهمی در پیشگیری از بیماری دارد چون به علت کاهشPH   لاشه دام ها ویروس در گوشت از بین می رود.

انجام سمپاشی بر علیه کنه ها نیز یکی از راه های پیشگیری از بیماری می باشد که در حال حاضر سموم ضد انگل های خارجی به میزان کافی در داروخانه های دامپزشکی استان بدین منظور تامین شده است.

توسعه آموزش های فردی در جهت آشنایی با اصول پیشگیری از بیماری، پرهیز از کشتار غیر مجاز، رعایت اصول بهداشتی در کشتار گاه های دام، انجام پیش سرد لاشه در کشتارگاه ها و سمپاشی دا م ها بر علیه کنه ها از مهمترین راه های پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می باشد.

در سالجاری تاکنون گزارشی از بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان قم نشده است .

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 286328
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه