• 1398/12/21 - 12:15
  • تعداد بازدید : 557
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های بهداشتی جهت خرید و نگهداری ماهی قرمز شب عید

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قم :دکتر محمد مهدی اسفیجانیان رئیس اداره مبارزه با بیماریهای ابزیان گفت، اداره کل دامپزشکی استان پیشاپیش ضمن تبریک سال نو و با توجه به علاقمندی مردم عزیز کشورمان به خرید ماهی قرمز جهت سفره هفت سین موارد ذیل را جهت رعایت بهداشت فردی و همچنین نگهداری این موجودات آبزی روح نواز و زیبا یادآور نمود.

نکات لازم در نگهداری ماهی قرمز

 

1.     ماهی قرمز از مراکز معتبر و بهداشتی تهیه شود وحتی المقدور از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردان به دلیل امکان نگهداری ماهی در شرایط بهداشتی نامناسب خودداری شود.

2.     از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر طبیعی، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

 3- پولکها سالم و عاری از زخم باشد 

4 – باله های شنا ایستاده و دم کشیده و تحرک خوبی داشته باشد

5 -     ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.

6- میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل دو لیتر می باشد.

7- بهترین دمای آب نگهداری ماهی 22 – 26 درجه سانتی گراد می باشد.

8- در صورت استفاده از آب شهری ، باید آب قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.

9-  به منظور تعویض آب هر بار 50 % کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.

10 – تعویض آب حد اقل دوبار در هفته صورت گیرد

 11 - غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود و یا از غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شود.

12 – غذای ماهی باید در جای خشک وخنک ودور از نور نگهداری گردد.

13–میزان غذادهی در روز دوبار بوده و میزان غذا به اندازه ای باشد که ظرف 1تا2 دقیقه مصرف گردد افزایش غذادهی سبب آلودگی آب شده وماهی در اثر افزایش مواد الی و دفعی مسموم می گردد

 

بهداشت و ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی قرمز :

1.     در هنگام تعویض آب و .. .. نیازی به دستکاری ماهی نمی باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود و شستشوی کامل دست ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهی انجام شود.

2.     به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می توان از نمک به میزان 3% و یا سایر ضدعفونی کننده ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.

3.     آب تعویضی ماهی مستقیماً در چاه تخلیه نشود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.

4.     در پایان نوروز ماهی ها را در رودخانه هاو یا نهرها رها نکرده و در محل های خاصی که شهرداری مشخص نموده است رهاسازی شود.

                                                          

گونه های ممنوع !

عرضه هر گونه خزندگان، دوزیستان و حلزون ها مجاز نمی باشد و بعضی از گونه ها مانند لاک پشت سنگاپوری و یا مینیاتوری(گوش قرمز) به عنوان مخزن بیماری باکتریایی سالمونلوز است که باعث گاستروانتریت در انسان می شود عرضه این گونه ها ممنوع  می باشدو از خرید آنها اکیدا خودداری گردد.

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,قم,جعفرآباد,کهک,خلجستان,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 250246
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه