• 1398/08/18 - 11:11
  • تعداد بازدید : 664
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرپرست روابط عمومی

فعالیت ۳۰۰ واحد مرغ گوشتی در قم

مدیرکل دامپزشکی استان قم گفت: در حال حاضر ۱۷۶ واحد پرورش مرغ تخم‌گذار، ۷۷ واحد پرورش پولت و ۳۰۰ واحد پرورش مرغ گوشتی در قم فعال است.

ؤ

فعالیت ۳۰۰ واحد مرغ گوشتی در قم

مرغداری

ایسنا/قم مدیرکل دامپزشکی استان قم گفت: در حال حاضر ۱۷۶ واحد پرورش مرغ تخم‌گذار، ۷۷ واحد پرورش پولت و ۳۰۰ واحد پرورش مرغ گوشتی در قم فعال است.

مهدی رفیعی در گفت‌وگو با ایسنا، با تشریح فعالیت‌ها و ظرفیت‌های طیور در قم عنوان کرد: ظرفیت پرورش مرغ تخمگذار بالغ بر ۸ میلیون قطعه است که در حال حاضر پنج میلیون و ۳۰۰هزار قطعه تولید می‌شود، همچنین پرورش پولت بیش از ۴ میلیون قطعه ظرفیت است که هم اکنون واحدها یک و نیم میلیون قطعه در حال پرورش دارند.

وی بیان کرد: وقتی این میزان تولیدات منتقل شدند ظرفیت جدید ایجاد می‌شود، ظرفیت جوجه‌ریزی مرغ گوشتی نیز ماهیانه تا ۱میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه است.

رفیعی خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تاکنون، ‌ سه‌میلیون و ۲۴۰هزار دز واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مرغداری‌های استان قم تزریق شده‌است و خوشبختانه امسال مورد خاصی از آنفلوآنزای پرندگان نداریم.

وی اظهار کرد: هدف‌گذاری برای واکسیناسیون تا پایان برنامه تعیین شده که طبق برنامه ملی، سه سال طرح واکسیناسیون داریم که در سال دوم اجرای طرح هستیم و در سال آینده طرح ملی به پایان می‌رسد و ۱۰۰درصد واحدهای پرورش مرغ تخم‌گذار و پولت استان واکسیناسیون می‌شوند.

مدیر کل دامپزشکی استان قم گفت: در حال حاضر تشدید مراقبت و امنیت زیستی که بر اثر قرنطینه ایجاد می‌شود مورد تاکید است، همچنین جا به جایی افراد و وسایل مرغداری‌ها با شرایط بهداشتی مد نظر است.

وی با بیان اینکه در سال جاری معاینات بر روی بیش از ۱۱۰ مرغداری تخم‌گذار و ۵۰ مرغداری پولت انجام شده است، عنوان کرد: ساماندهی کود در برنامه‌های دامپزشکی است و حتما تاکید می‌کنیم حمل و نقل کود با گواهی دامپزشکی انجام شود.

رفیعی افزود: مرغداری‌ها، شرایط بهداشتی را برای جوجه‌ریزی اخذ کرده‌اند ضمن اینکه در زمینه آموزش مرغداران کار شده و این روند را ادامه می دهیم تا آشنا شدن مرغداران با مسائل بهداشتی در اولویت قرار بگیرد.

وی اظهار کرد: ساماندهی بحث خوراک دام یکی از معضلات جدی ماست نکته مهم که باید توجه شود جلوگیری از فعالیت واحدهای غیر مجاز طیور است که قرار شد کارشناسان پهنه کشاورزی در سطح روستاها و مناطق مختلف و دهیاران و بخشداران اگر واحد غیر مجازی در پرورش مرغ را مشاهده کردند، گزارش دهند.

مدیرکل دامپزشکی استان قم عنوان کرد: برخورد با مرغداری‌های غیر مجاز طبق ضوابط تعریف شده از طریق جهاد کشاورزی و مراجع قضائی انجام می‌شود، یکی از نکات خطرناکی که می تواند ایجاد بیماری کند بحث واحدهای غیر مجاز است چون هیچ شرایط بهداشتی و ممیزی واکسیناسیون در آن انجام نمی‌شود و وضعیت بهداشت مرغ‌ها مشخص نیست.

وی گفت: تقاضا داریم مرغداران اگر واحدی غیر مجاز را شناسایی کرده‌اند، حتما به دامپزشکی و جهاد کشاورزی اطلاع دهند تا از طریق جهاد کشاورزی بحث جلوگیری از فعالیت این واحدها انجام شود.

رفیعی در مورد جمعیت دام نیز بیان کرد: جمعیت دام سنگین ۱۲۰ هزار راس گاو و گوساله است و همچنین جمعیت گوسفند و بز داشتی ۴۰۰ هزار راس و ظرفیت پرواری بز و گوسفند  ۲۰۰ هزار راس که در مجموع ۶۰۰ هزار راس گوسفند و بز در استان در حال پرورش است.

انتهای پیام

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,قم,جعفرآباد,کهک,خلجستان,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 245736
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه