اداره تشخیص و درمان استان
1. کنترل, نظارت و بازدید از واحدهای درمانی, داروئی و آزمایشگاههای بخش خصوصی استان.
2. سیاست گذاری و ساماندهی مناسب داروخانه ها و درمانگاههای بخش خصوصی و هر چه فعال تر نمودن آنها.
3. سیاست گذاری بهینه در امر تهیه و توزیع داروها و مکمل های دامی .
4. فعال سازی آزمایشگاههای مستقر در شبکه ها و ادارت تابعه .
5. سیاست گذاری در امر آزمایشگاهای بخش خصوصی و حمایت و راهنمائی های لازم ضمن همکاری و هماهنگی با مسئول مرکز تشخیص( آزمایشگاه ممتاز منطقه ای ) استان.
6. مطالعه و بررسی کلیه مکاتبات سازمان دامپزشکی کشور, ادارات و شبکه های تابعه و سایر ارکان ها در خصوص اموارت داروئی , درمان و آزمایشگاهها و تهیه پاسخ های لازم.
7. نظارت به صدور پروانه های داروخانه ها, امور درمانی و آزمایشگاهها و مجوز مراکز مایه کوبی و مجوز افراد مایه کوب.
8. نظارت و کنترل آمار عملکرد ماهانه واحدهای درمانی , داروئی و آزمایشگاهی ( بخش خصوصی دولتی)
9. پیگیری مسائل مربوط به داروهای خارج از فارکوپه , تاریخ منقضی , فاسد, تقلبی و ...
10. همکاری با شورای نظام دامپزشکی استان در خصوص اشتغال همکاران بخش خصوصی و یافتن راهکارهای مناسب.
11. تعیین ظرفیت واحدهای درمانی ـ داروئی و آزمایشگاهها و مراکز مایه کوبی باستناد معیارهای ابلاغی از سازمان و اخذ مسئولین شبکه های تابعه .
12. بررسی نتایج ارزشیابی کلیه واحدهای داروئی ـ درمانی و آزمایشگاهها و مراکز مایه کوبی در بخش خصوصی برابر فرم های ارزشیابی فصلی و پی گیری های لازم در خصوص واحدهای ضعیف و یا غیر قابل قبول.
13. تهیه دستور العمل های لازم در رابطه با امورات داروئی ـ درمانی و آزمایشگاهی و مراکز مایه کوبی.
14. تهیه و تنظیم برنامه های مربوط به جلوگیری از انتشار بیماریهای دام با همکاری ادارات ذیربط شهرستانی از طریق گندزدایی روزانه کشتارگاهها و ضبط و معدوم ساختن لاشه دامهای بیمار.
15. مدیریت بهداشت محیط کشتارگاه با کنترل خط کشتار, آماده سازی و فرآوری و کلیه دستگاههای مربوط, حصول اطمینان از تنظیم و عملکرد مناسب آنها.
16. کنترل سالن ها , وسایل و تجهیزات از نظر پاکیزگی ( شستشو ). ضد عفونی روزانه, تهویه و روشنایی مناسب, جلوگری از ورود جانوران و حشرات موذی به سالن ها
17. تعیین روش های مناسب برای دستیابی به وضعیت بهداشتی مناسب در هر مورد بر اساس دستور العمل های سازمان دامپزشکی .
18. کنترل و نظارت بر استفاده از ظروف بسته بندی از نظر بهداشتی و استاندارد بودن نوع جنس مواد بکار رفته در ساخت آن نحوه بسته بندی و کنترل و نظارت بر الصاق برحسب استاندارد.
19. کنترل روزانه برودت دستگاهای سرد کننده و دستگاه ثبت دما و اطمینان از کارکرد صحیح آن.
20. کنترل و نظارت بهداشتی خودروهای سردخانه دار حمل گوشت و آلایش خوراکی آن و چگونگی نظارت بر مجوز حمل بهداشتی خودروها و کنترل استفاده سرد کننده ( ترموکنیگ)
21. کنترل و نظارت بهداشتی بر محیط و لوازم و تعمیرات کارخانجات تبدیل ضایعات و چرخه تهیه پودر گوشت.
22. نظارت بر عملکرد صحیح سیستم تصفیه فاضلاب و آگاه ساختن اداره محیط زیست در صورت بروز هر گونه اشکال در سیستم تصفیه فاضلاب