• 1398/07/18 - 12:56
  • تعداد بازدید : 637
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرپرست روابط عمومی اداره کل دامپزشکی

دامداران قم برای استفاده از تسهیلات پرداخت خسارت، دام‌ها را بیمه نمایند

مهدی رفیعی محمدی روز پنجشنبه درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ افزود: اگر دامی تحت پوشش بیمه نباشد و مبتلا به بیماری شود،‌ خسارتی به دامدار پرداخت نمی‌شود

 مدیرکل دامپزشکی قم گفت: بیمه دام از تیرماه امسال اجباری شده‌و پرداخت غرامت به دامداران، منوط به داشتن پوشش بیمه‌ای دام‌ است.

مهدی رفیعی محمدی روز پنجشنبه درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ افزود: اگر دامی تحت پوشش بیمه نباشد و مبتلا به بیماری شود،‌ خسارتی به دامدار پرداخت نمی‌شود.

وی با بیان این‌که بر اساس تفاهم‌نامه بین دامپزشکی و صندوق بیمه بانک کشاورزی، تمام دام‌های استان تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد، تاکید کرد: هرگونه پرداخت غرامت به دام‌های مبتلا به بیماری از جمله تب برفکی، سل و بروسلوز فقط از طریق صندوق بانک کشاورزی قابل پرداخت است.

دام‌های استان قم پلاک گذاری می‌شود

وی در ادامه گفت: دام‌های سبک و سنگین این استان درقالب طرح هویتدار کردن دام، برای جلوگیری از قاچاق دام، ثبت آمار دقیق دام و همچنین بهبود نژاد و افزایش تولیدات دامی، پلاک گذاری می‌شود.

رفیعی افزود: با توجه به ابلاغ ستاد کالای قاچاق کشور در خصوص الزام پلاک گذاری و هویت دار شدن دام‌ها، همه دام‌ها باید پلاک بارکددار ۱۵رقمی داشته باشند.

وی با بیان این‌که مراکز پلاک‌کوبی دام قم تحت نظر اتحادیه دامداران استان از یک ماه پیش فعالیت خود را آغاز کرده است، اضافه کرد: در حال حاضر در مجتمع دامشهر و بخش جعفرآباد که گواهی حمل صادر می‌شود، پلاک‌های ۱۵ رقمی ثبت می‌شود و سایر دامداران نیز باید به مراکز پلاک‌کوبی مراجعه نمایند.

وی با تاکید بر این‌که همه دامداران باید دام‌ها را پلاک گذاری نمایند،‌ خاطرنشان کرد: هرگونه جابه‌جایی و حمل دام بدون پلاک ۱۵ رقمی و گواهی دامپزشکی به‌منزله عرضه خارج از شبکه تلقی می‌شود و مشمول توقیف و تخلف بهداشتی است.

مدیرکل دامپزشکی قم افزود: برای واکسیناسیون دام علیه سل و بروسلوز، این پلاک‌ها ملاک عمل خواهد بود.

در حال حاضر حدود ۱۲۰ هزار راس دام سنگین، شامل گاو شیری و گوساله پرواری پرورش داده می‌شود که تقریبا بیش از ۶۰ درصد جمعیت گوساله پروار است.

جمعیت گوسفند و بز داشتی ۴۰۰ هزار راس و دام سبک پرواری ۳۰۰ هزار راس در حال پرورش است؛ ۸۵۰ راس اسب و قاطر نیز در استان قم وجود دارد که بخشی در روستاها و بخشی نیز در ۱۲ باشگاه سوارکاری پرورش داده می‌شود.

۱۴ مهرماه روز دامپزشکی نام‌گذاری شده است.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,قم,جعفرآباد,کهک,خلجستان,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 244760
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه