• 1398/07/24 - 08:02
  • تعداد بازدید : 630
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی

آغاز طرح رتبه‌بندی مرغ‌ در قم

در رتبه‌بندی کشتارگاه‌ها و مرغ‌ها، به سه دسته، B، A و A+ رتبه می‌شوند

آغاز طرح رتبه‌بندی مرغ‌  در قم

مدیرکل دامپزشکی استان قم از آغاز طرح جدید رتبه‌بندی مرغ در استان قم خبرداد.

مهدی رفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا عنوان کرد: طرح رتبه بندی مرغ از ۱۴ مهرماه در سراسر کشور و از امروز در قم آغاز می‌شود؛ در رتبه‌بندی کشتارگاه‌ها و مرغ‌ها، به سه دسته، B،  A و A+ رتبه می‌شوند؛ کشتارگاه نوع B کشتارگاه‌هایی هستند که دارای مجوزات لازم از دامپزشکی هستند و ماموریت‌های پیشین خود را انجام می‌دهند.

مدیرکل دامپزشکی استان قم تصریح کرد: کشتارگاه‌های گروه A علاوه بر پروانه سازمان، به دستگاه‌های اتوماتیک تخلیه اندرونه و دستگاه سورتر مرغ که مختص سورت وزنی مرغ‌ها است و همچنین سیستم تبدیل ضایعات مجهز هستند.

وی افزود: کشتارگاه‌های گروه A+ دارای پروانه از سازمان دامپزشکی  و سیستم اتوماتیک تخلیه اندورنه هستند؛ این کشتارگاه‌ها با حذف چیلرهای آبی، اتاق‌های سرد را تعبیه کرده‌اند که فراند خنک سازی مرغ‌ها در این اتاق‌ها انجام می‌شود.

رفیعی با ذکر این مطلب که کشتارگاه‌های A+ دارای شرایط صادراتی هستند، بیان کرد: در این طرح مرغ‌هایی که به بازار می‌آیند به سه دسته تقسیم می‌شوند که شامل گروه B و A و A+ هستند؛ مرغ‌های گروه B مرغ‌هایی هستند در کشتارگاه‌های دارای پروانه کشتار می‌شوند.

وی گفت: مرغ‌های گروه A حتما در کشتارگاه‌های گروه A کشتار می‌شوند و همچنین دارای متوسط وزنی مرغ از ۱ کیلو ۳۰۰ گرم تا ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم هستند؛ مرغ‌های گروه A+ مرغ‌هایی هستند در فرایند تولید وکشتار آنها نظارت‌های قوی بهداشتی و تغذیه‌ای انجام می‌شود؛ این مرغ‌ها با سیستم تخلیه اتوماتیک پاکسازی اندرونی می‌شوند و طبعا از نظر قیمت نیز دارای نرخ‌های متغیر خواهند بود.

مدیرکل دامپزشکی استان با ذکر این مطلب که مرغ‌های گروه A و A+ دارای مجوز صادرات هستند بیان کرد: این درحالی است که مرغ‌های گروه B مجوز صادرات ندارند؛ نکته ممیزه دیگر آنکه مدت انقضای مرغ‌های منجمد گروه B، ۶ماه و مدت انقضای مرغ‌های دو گروه دیگر یک سال خواهد بود.

وی بیان کرد: البته باید در نظر داشته باشیم که این تغییرات زمان‌بر است و کارگاه‌های بسته بندی و کشتارگاه‌ها نیز این طرح را از امروز اجرا خواهند کرد.

رفیعی با ذکر این مطلب که در قم ۳ کشتارگاه مرغ وجود دارد بیان کرد: ۲ کشتارگاه در قم غیرفعال هستند و تنها کشتارگاه بهاران در استان فعالیت دارد که خوشبختانه کشتارگاه نوع A محسوب می‌شود و با تجهیزاتی از جمله تخلیه اتوماتیک و سورتر جزو بهترین‌ کشتارگاه‌های کشور است.

مدیرکل دامپزشکی استان قم از رتبه بندی مراکز بسته بندی مرغ خبرداد و گفت: رتبه بندی روی مرغ‌ها تغییر می‌کند و دیگر از مرغ‌های سبز و ارگانیک و بدون آنتی بیوتیک خبری نیست و روی پاکت مرغ‌ها همان عنوان رتبه جدید مرغ حک می‌شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,قم,جعفرآباد,کهک,خلجستان,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 245001
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه